23948sdkhjf

Bussbolag agent för polska Autocuby

Den polska busskarossören Autocuby gör nu entré på den svenska marknaden. Det är Åseda Buss-koncernen som har startat bolaget Svenska M & P Autocuby AB som blir svensk generalagent.
- Autocuby bygger busskarosser och bussinredningar baserade på ett antal chassier i varierande storleksklasser och i varierande utförande, säger Tommy Ljungqvist, delägare i Åseda Buss-koncernen och ansvarig för Svenska M & P Autocuby AB till TRAFIKFORUM/rt-forum.com. I ett inledningsskede har vi tagit in fordon med chassier från modellerna Volkswagen Crafter och Mercedes-Benz Sprinter med kapacitet på 8-22 passagerare. Vi tar in sådana bussar som är avsedda för varierande uppdrag, till exempel skolskjutsar, färdtjänst och VIP-resor.
Tommy Ljungqvist och hans fru Pernilla Ljungqvist äger Åseda Buss-koncernen tillsammans med Mattias Svensson och hans fru Caroline Svensson. I koncernen, där även Åseda Trafik ingår, arbetar 10 anställda. Fordonsflottan består av 11 bussar i varierande storleksklasser. Bolaget bedriver linjetrafik, beställningstrafik och färdtjänstresor.
- Jag ser det som en klar fördel att ha erfarenhet som bussföretagare, säger Tommy Ljungqvist. Jag vet betydelsen av att det är hög kvalitet på chassier, karosser och inredningar, samt att det finns en fungerade service- och eftermarknadsorganisation. Jag kan konstatera att Autocuby uppfyller alla dessa kriterier. Dessutom har produkterna mycket konkurrenskraftiga priser.
Svenska M & P Autocuby har etablerat ett reservdelslager och en service- och reparationsverkstad i den service- och verkstadsanläggning i Åseda som Åseda Buss-koncernen äger och driver sedan tidigare.
- Åseda är strategiskt helt rätt för Autocubys fabrik är belägen 30 minuters bilkörning från Gdynia i Polen, säger Tommy Ljungqvist. Och från Åseda är det två timmars bilkörning till Karlskrona som har färjeförbindelse med Gdynia. Dessutom finns det dagliga flygförbindelser mellan södra Sverige och norra Polen.
Autocubys produkter marknadsförs sedan tidigare i Polen och på ett antal övriga marknader.
- I mars 2009 startade Autocuby ett eget försäljningsbolag i Danmark, säger Tommy Ljungqvist. Under perioden mars–december 2009 levererade Autocuby 120 fordon till danska buss- och taxiföretagare. Autocuby arbetar för närvarande med att etablera försäljningsbolag även i Grekland, Storbritannien, Österrike och i Norge.
Tommy Ljungqvist och Åseda Buss-koncernen har ett brett kontaktnät i den svenska bussnäringen.
- Det är flera svenska bussföretagare som har hört av sig till oss och som visar intresse för Autocubys produkter, vilket känns mycket positivt, säger Tommy Ljungqvist. Vi har tagit hem demobussar som nu finns till förfogande i Sverige. Dessutom har vi redan sålt tre bussar till svenska köpare. Delfinbuss i Stockholm är en av de tre första svenska köparna av Autocubys fordon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062