23948sdkhjf

UL valde KR Trafik

KR Trafik vann niofalt när UL handlade upp busstrafik för Uppsala, Östhammar, Tierp och Knivsta. Bland de utslagna anbudsgivarna finns branschjätten Nobina.
I den upphandling av busstrafik som UL (Upplands Lokaltrafik) genomfört har tilldelningsbeslut fattats av UL:s styrelse. Upphandlingen omfattar nio olika trafikpaket och KR Trafik har lämnat vinnande anbud på samtliga paket.

UL genomför två stora upphandlingar av busstrafik under våren och nu har tilldelningsbeslut fattats för den första upphandlingen. UL:s styrelse fattade tilldelningsbeslutet vid ett extra styrelsesammanträde. KR Trafik är vinnare och har lämnat bästa anbud på alla nio trafikpaketen. Samtliga anbudsgivare har meddelats resultatet.

Geografiskt är det fem anbudspaket inom Uppsala kommun, två inom Östhammars kommun samt ett paket inom vardera Tierps och Knivsta kommun.

Trafiken som upphandlats omfattar drygt 80 bussar och berör cirka 100 förare. Berörda bussbolag som i dag kör hela eller delar av busstrafiken är Nobina, Kristian Larsson Busstrafik, Knivstabuss, Bergsbrunna Busstrafik och Arnesson Trafik. Trafikstart för det nya avtalet sker i samband med skiftet till sommartidtabell i juni 2011.

Totalt deltog 10 företag i upphandlingen. Samtliga uppfyllde de krav som UL ställt vilket bland annat innebär krav på bälten i alla bussar och krav på alkolås eller annat system för kontroll av nykterhet. Därmed var det lägsta pris som blev avgörande.

Eftersom indelningen av den nu upphandlade trafiken inte överensstämmer helt med dagens är det inte möjligt att göra en exakt jämförelse med dagens kostnad för motsvarande trafik. Men så långt det är möjligt bedömer UL att de nya avtalen totalt sett blir något dyrare, men kostnaden blir ändå lägre än vad UL beräknade. Den totala årliga kostnaden för de nya avtalen beräknas till knappt 83 miljoner kronor. Kostnaden för det näst bästa alternativet skulle ha blivit cirka 17 procent högre.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064