23948sdkhjf

Färre reste med Tallink

Tallink transporterade drygt en halvmiljon passagerare i februari vilket är minskning med åtta procent jämfört med februari 2009. Men trafiken från Sverige till Lettland ökar.
AS Tallink Grupp transporterade 551 595 passagerare under februari månad vilket är en minskning med procent jämfört med motsvarande period i fjol. På linjerna Sverige – Lettland och Finland – Estland noterades däremot en fortsatt ökning med sjutton respektive en procent. Under räkenskapsårets andra kvartal transporterades sammanlagt 1 623 522 passagerare vilket är en minskning med tio procent jämfört med motsvarande period förra året.

Under februari månad noterades en ökning av antalet transporterade passagerare på linjen Sverige – Lettland med 17,5 procent (27 399 passagerare). Även linjen Finland – Estland ökade med 1 % (238 900 passagerare). På linjerna mellan Sverige och Finland transporterades 233 038 passagerare (-14 %) och på linjerna mellan Sverige – Estland transporterades 52 258 passagerare (-19 %). Trafiken mellan Finland – Tyskland låg nere under februari p.g.a. planerat underhåll av fartygen.

Passagerarvolymerna påverkades av att sportloven i Finland i år infaller i mars i stället för i februari som i fjol, samt av det faktum att båda fartygen på linjen Finland – Tyskland ej var i drift på grund av planerade underhållsarbeten.

Antalet transporterade personbilar fortsatte att öka under februari. Tallink transporterade sammanlagt 52 324 personbilar vilket är en ökning med 6 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Antalet transporterade fraktenheter sjönk med 1,8 procent till 18 714 enheter på grund av den inställda trafiken mellan Finland och Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063