23948sdkhjf

Swebus Express blir Swebus

Nu försvinner namnet Express i Swebus Express och det blir också ny logga och grafisk profil.

- Namnet Swebus är väl inarbetat hos allmänheten och många av våra resenärer kallar oss ofta redan för Swebus, så vi bedömer att namnbytet gör det enklare för våra kunder, säger Joakim Palmkvist, VD för Swebus, tidigare Swebus Express. Alla kommer att känna igen sig ombord på våra bussar, men ett kortare namn möjliggör även för oss att i framtiden paketera och kommunicera ett bredare tjänsteutbud utöver expressbussresor.

Företaget byter i samband med namnändringen även utseende genom en ny logotyp och ny grafisk profil.

- Den nya grafiska profilen och logotypen är en vidareutveckling av vårt tidigare utseende, eftersom vi vill vara lätt igenkännbara för våra kunder, säger Joakim Palmkvist. Samtidigt är det viktigt för oss att ge ett mer modernt intryck. Swebus är ett modernt reseföretag som bland annat erbjuder gratis internet ombord på alla bussar, specialanpassade resor utifrån kundernas behov såsom resor till musikfestivaler eller jobbpendling, och vi har en Bra Miljövals-märkning av våra expressbussresor. Allt detta vill vi förmedla genom vår nya grafiska profil.

Arbetet med att omprofilera bussar, hållplatser och terminaler beräknas till största del bli klart i mitten av maj. Varumärket och namnet Swebus användes tidigare av Swebus Express systerföretag Nobina Sverige AB, som framför allt erbjuder upphandlad linjetrafik. Swebus Express påbörjar namnbytet till Swebus den 8 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125