23948sdkhjf

Unckel utreder järnvägstrasslet

De omfattande störningarna i järnvägstrafiken som drabbat Sverige ska utredas av Per Unckel. Det har regeringen och infrastrukturminister Åsa Torstensson bestämt.
Under vintern 2009/2010 har Sverige fått stora nederbördsmängder i form av snö, vilket i kombination med blåst och sträng kyla under lång tid inneburit betydande konsekvenser för järnvägstrafiken. Med anledning av detta har regeringen i dag beslutat att en särskild utredare ska utreda den samlade hanteringen av vinterns störningar i järnvägstrafiken och ge förslag till åtgärder för att förbättra beredskapen inom transportsystemet som helhet vid liknande väderrelaterade situationer.

– Vi har haft stora störningar i järnvägstrafiken under vintern. Jag vill att fler ska åka tåg, inte färre, och vinterns elände för resenärerna har knappast lockat nya resenärer. Nu ska vi lära av vintern för att förbättra för kommande vintrar, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson .

Uppdraget ska genomföras i nära dialog med berörda aktörer inom järnvägstransportsystemet och med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Relevanta slutsatser och förslag till åtgärder som rör andra trafikslag och transportsystemet som helhet bör också redovisas. Uppdraget ska redovisas senast den 15 oktober 2010.

Utredare blir landshövding Per Unckel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079