23948sdkhjf

Arlanda Express bäst på mångfald

Arlanda Express vd Per Thorstenson mottog 18 mars ”Årets kompetenspris för mångfaldsarbete”. Priset delades ut på Kompetensgalan med tidningen Chef som huvudarrangör.
Juryns motivering lyder: ”För att han har skapat tydliga resultat genom att systematiskt och uthålligt arbeta både internt och externt utifrån sin övertygelse om allas lika värde. Per Thorstenson har som sann eldsjäl använt mångfaldsarbete som ett sätt att vända företaget från kris till framgång.”

– Jag är glad och stolt över att få bekräftelse för vårt idoga arbete med de här frågorna, det betyder mycket. Det här är ett område som jag brinner för och jag kommer att fortsätta arbeta hårt med dessa frågor för att vi ska kunna förbättra oss ytterligare, säger Per Thorstenson .

Mångfaldspriset går till ”en chef som i sitt ledarskap målmedvetet och framgångsrikt har arbetat med att främja mångfalden på sin arbetsplats”. Arlanda Express har bland annat arbetat aktivt med att blanda kulturer och åldrar samt initierat ett värderingsprojekt där samtliga anställda har varit med och tagit fram företagets värderingar.

– Mycket grundar sig i vårt rekryteringsförfarande, som jag anser vara ett av de viktigaste verktygen för ökad mångfald. För att undvika utgallring på orättvisa grunder bjuder vi in samtliga intresserade till intervju. Mångfaldsarbetet har lett till anmärkningsvärt hög medarbetar- och kundnöjdhet, vilket vi är mycket stolta över, säger Per Thorstenson.

Den senaste kundnöjdhetsundersökning gav 4,5 av 5 i betyg och 86 procent* av de svarande i den senaste medarbetarundersökningen var positiva. Arlanda Express har idag, både i ledningsgrupp och bland övriga anställda, en helt jämn könsfördelning, en öppen syn på HBT-frågor och medarbetare som talar 13 olika språk.

*) 91 procents svarsfrekvens
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063