23948sdkhjf

Hogia samlar Västtrafik

Nu samlas Västra Götalandsregionens tidtabeller för all kollektivtrafik i en gemensam trafikdatabas - Hogia PubTrans. Hela Västtrafik är därmed samlat på ett ställe.
Stenungsundsbaserade IT-företaget Hogia har tillsammans med Västtrafik utvecklat en systemlösning som säkrar kvalitén i resenärsinformationen för Västra Götalandsregionens bussar, spårvagnar, båtar och tåg. Systemet tillhandahåller information om tidtabeller, linjesträckningar, hållplatser och mycket mer för 1 800 fordon och 6 000 förare.

Information från trafikföretagen skickas till Västtrafiks trafikdatabas för sammanställning och granskning innan den görs tillgänglig för Västtrafiks resenärer på hemsidan, i mobilen eller på skyltar i bussar och spårvagnar och skyltar på hållplatser. Dagligen görs cirka 600 000 resor inom Västra Götaland.

– Detta är troligen den mest genomgripande systemförändringen vi gjort i Västtrafik de senaste åren och som väsentligt förbättrar resenärsinformationen, säger Pär Fröjmark , systemägare på Västtrafik.

Hogia levererade sitt första system till Västtrafik, dåvarande GL AB, i slutet av 1980-talet och har sedan dess levererat lösningar till trafikhuvudmännen i Köpenhamn, Skåne, Stockholm med flera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078