23948sdkhjf

Sälen storsatsar på sommarturism

Vinterorten Sälen satsar nu på sommarsäsongen. Satsningen är en del i Barmarksprojektet som syftar till en långsiktigt hållbar tillväxt för Sälens turistnäring och fler arbetstillfällen – året runt.
Sälens utvecklingspotential som turistdestination sommartid är mycket stor. En indikator är den stadiga ökningen av besökare under barmarksperioden, trots en mycket blygsam marknadsföring. Med en storsatsning på sommarturism är alla aktörer inom Sälens turistnäring övertygade om att ökningstrenden kommer att få medvind.
– Självklart! Vi har investerat över en halv miljard i byggnader för barmarksperioden så ingen är tveksam till att det här blir attraktivt för våra sommargäster, säger projektets ordförande Thommy Backner.
Ett av målen för Barmarksprojektet är ökad tillväxt bland annat ifråga om nya jobb. Målet är satt till 50 nya årsarbetstillfällen, men om barmarkssatsningen slår väl ut kan det bli fråga om många fler.

I satsningen ingår en riktad marknadsföring mot vinterbesökarna både i backen och på andra nyckelplatser, en ny webbportal som på ett strukturerat och tydligt sätt synliggör Sälens sommarutbud, SMS-tävlingar och fler attraktiva sommarevenemang.
Nytt för i år är också en möjlighet för Sälens sommargäster att få daglig information om evenemang och aktiviteter direkt i mobilen. Den som bokar ett boendepaket får fylla i sitt mobilnummer för att sedan kunna ta del av tips, turistinformation, rabattkuponger och andra erbjudanden.
– De flesta av våra sommarturister är väldigt rörliga. Så den här typen av service är ett utmärkt sätt att hela tiden kunna kommunicera med gästerna som rör sig i området. Vi tror att gästerna kommer uppskatta det, säger Thommy Backner.

En viktig pusselbit i satsningen är att lyfta fram Sälens nybyggda upplevelsecentrum Experium. Anläggningen är ett aktivitets- och rekreationsområde under tak och i fyra plan. Experium rymmer ett upplevelsebad med en yta på 1000 m2, en bastuvärld, spa, bowling, 3D-bio, restauranger, shopping m.m. Det finns ett lekland för barnen och anläggningen erbjuder också barnpassning. Experiums totala yta är 15 000 m2.
– Experium har dragit oerhört mycket folk under vintersäsongen. Att Sälen kan erbjuda aktiviteter både inomhus och utomhus året om är självklart en styrka. Vi skapar en större palett av val för våra gäster, säger Thommy Backner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078