23948sdkhjf

Zetterberg till Busstorget!

Statssekreterare Leif Zetterberg presenterar regeringens proposition till ny kollektivtrafiklag på Busstorget under TUR-mässan i Göteborg.
På plats finns då den samlade svenska bussbranschen och nyckelpersoner inom svensk reseindustri. En ny kollektivtrafiklag ska ge svenska bussföretag möjlighet att utveckla nya produkter och tjänster i direkt relation till resenärerna, då dagens offentliga monopol slopas.

Svenska Bussbranschens Riksförbund (BR) har under den långa process som föregått den nya kollektivtrafiklagen talat om vikten av att de företag som kör bussarna också själva får ökade möjligheter att planera och utveckla trafiken. BR har därför varit positiv till de förslag som den nuvarande regeringen fört fram inför en ny lagstiftning. Samtidigt ser BR med viss oro att det finns den del kvarstående frågor, som man vill göra regeringen uppmärksam på. Bland annat lyfter BR risken att den kommersiella trafikens marknadsutrymme kan begränsas.

– Att regeringen står fast vid sin inriktning och presenterar en ny lag för kollektivtrafiken glädjer oss. Lagen ger möjlighet att skapa en kollektivtrafik där alla aktörer med resenären i centrum kan utveckla nya moderna tjänster för alla som reser kollektivt. Nu får vi bussföretagare möjlighet att skapa nya tjänster för våra resenärer och därmed växa som företag. Det ger också möjlighet för oss att utvecklas och anställa fler inom busstrafiken i hela landet. Men det är viktigt att regeringen följer upp utvecklingen inom kollektivtrafiken när lagen trätt i kraft, så att vi får de effekter kring ett fördubblat kollektivt resande som hela branschen arbetar för, säger Anders Lundström , ordförande i BR och vd i Busslink i Sverige AB.

Välkomna att lyssna på Leif Zetterbergs presentation och den församlade bussbranschens kommentarer på Busstorget (monternummer E01:01) på TUR, Svenska Mässan, i Göteborg, torsdagen den 25 mars klockan 15.00.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063