23948sdkhjf

årets Bussturiststad - tre finalister klara

Göteborg, Helsingborg och Jönköping har gått till final i tävlingen Årets Busturiststad 2010. Vinnaren avslöjas på TUR-mässans Busstorg den 25 mars kl 17.15.
Den 25 mars kl 17.15 koras 2010 års vinnare av Årets Bussturiststad på TUR, Busstorget, Svenska Mässan i Göteborg. En festlig prisceremoni utlovas med bland annat uppträdande av Cabaret Lorensberg.

Syftet med priset är att belöna och uppmärksamma den stad eller kommun som arbetar målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för bussturism. Förhoppningen är även att priset ska bli en uppmuntran för städer och kommuner att följa det goda exemplet.

- Vi har tre finalister som alla är goda exempel på hur man kan arbeta målmedvetet och effektivt för att skapa goda förutsättningar för bussturismen. Bussturismen är en viktig del av den totala svenska turistnäringen. Bussturismen, som är ett resande som är skonsamt mot miljö, skapar sysselsättning och inkomster på destinationerna. För att stimulera fler att välja bussen till destinationen behövs ett partnerskap mellan ansvariga för turism, stads- och trafikplanering samt bussbranschen, säger Markus Jansson , ansvarig för turism, Svenska Bussbranschens Riksförbund (BR).

Premiäråret 2009, då tävlingen Årets Bussturiststad genomfördes första gången blev en succé. Stockholm Stad utsågs inte bara till Sveriges bästa bussturiststad utan vann även den internationella tävlingen IRU City Trophy 2009 i samband med mässan Busworld i Kortrijk i oktober.

- Det är tre finalister som är fullt medvetna om bussturismens betydelse för deras respektive region. Juryn har noga bedömt varje finalists långsiktiga arbete för att skapa bra förutsättningar för bussreseoperatörer och bussbolag, säger Anders Örnevall , juryns ordförande.

Årets Bussturiststad 2010 arrangeras av branschtidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM på uppdrag av Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR. Se www.rt-forum.com.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063