23948sdkhjf

Mark till Värmlandstågen

Ville Mark, idag enhetschef och vice vd i Västtrafik, kommer i augusti att ta över ansvaret för den regionala och interregionala tågtrafiken i Värmlandstrafik.
– Med sitt förflutna som vd för Västtrafik Skaraborg och vice vd i Västtrafik kommer Ville att tillföra mycket erfarenhet till Värmlandstrafik, liksom kunskaper om Västtrafik och Västra Götalandsregionen, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull .

Ville Mark kan också Värmland väl efter många års yrkeskarriär i Värmland och fritidsboende på Hammarö som nu blir den fasta punkten i livet.

– Värmlandstrafik gör ett väldigt bra jobb med att utveckla kollektivtrafiken och inte minst tågtrafiken inom länet men också mot Stockholm, Oslo och Göteborg. Det känns väldigt inspirerande att få fortsätta det jobbet och knyta ihop storstadsregionerna med Värmland, säger Ville Mark .

Ville kommer under ett par års tid att ha kvar 40 procent av sin anställning i Västtrafik med uppgift att utreda ett utvecklat samarbete mellan Västtrafik och Värmlandstrafik. Hans placering kommer däremot vara till 100 procent vid Värmlandstrafiks Karlstadskontor.

Under hösten kommer Ville Mark att arbeta tillsammans med Värmlandstrafiks nuvarande tågchef Per-Magnus Bengtsson. Per-Magnus kommer sedan att fokusera på annat än tågfrågor. De närmaste åren står kollektivtrafiken inför stora förändringar. I mitten av februari presenterade regeringen ett nytt förslag till kollektivtrafiklag. Förslaget, om det antas, innebär bland annat att det ska bildas regionala kollektivtrafikmyndigheter men också ges större utrymme för kommersiella aktörer.

– De stora förändringar vi står inför gör att vi behöver bygga för framtiden. Ville är en betydelsefull byggsten i det arbetet och gör oss ännu bättre rustade att möta utmaningarna som ligger framför oss, säger Lars Bull.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095