23948sdkhjf

SL:s Ekerö-depå flyttas

SL och Ekerö kommun överens - Nu köper SL ny mark i Enlunda på Färingsö så att bussdepån i Ekerö centrum kan flyttas. Ett lyft för kollektivtrafiken på Mälaröarna enligt kommunledningen.
Flytten av depån till Enlunda innebär bland annat en förbättrad kollektivtrafik för resenärerna och för Ekerö centrum möjliggörs den framtida planeringen av bostäder och centrumutveckling.

– SL:s bussverksamhet utvecklas hela tiden och depåverksamheten är ett viktigt inslag för att säkra en trygg och punktlig kollektivtrafik. Den nya depåplatsen Enlunda på Färingsö uppfyller alla våra krav för att kunna bygga en modern depå och utveckla busstrafiken, säger Christer G Wennerholm (M) SL:s styrelseordförande.

– Jag är mycket glad över SL:s beslut. Vi har ett mycket gott samarbete med SL och är mycket nöjda med lösningen som innebär att det frigörs mark för bostäder och centrumutveckling i vår vision för det framtida Ekerö centrum. SL och Ekerö kommun vill genom sitt gemensamma arbete förbättra tillgängligheten för medborgarna och kollektivresenärerna, säger Peter Carpelan (M) kommunstyrelsens ordförande i Ekerö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094