23948sdkhjf

(S): Tunnelbana brådskar!

Norra stationsområdet har börjat byggas, en helt ny stadsdel växer fram med tusentals nya bostäder och arbetsplatser – därför krävs bygge av tunnelbana, enligt Socialdemokraterna.
Stockholms läns landsting fattar inom kort beslut om uppdraget att bygga Nya Karolinska sjukhuset (NKS) i Solna. Ska satsningarna bli lyckade krävs ny kapacitetsstark kollektivtrafik till området. Trots att Moderaterna har uppfattningen att tunnelbanan är färdigbyggd beslutade SLs styrelse på tisdagen att vidta åtgärder för en framtida tunnelbana från Odenplan till Norra stationsområdet.

– Det är positivt att även Moderaterna i SL:s styrelse ställer sig bakom det självklara beslutet att göra nödvändiga arbeten så att en tunnelbaneutbyggnad till området inte är helt utesluten i framtiden. Vill man att det expansiva området ska ha en bra kollektivtrafik redan från början räcker det dock inte. En fördjupad planering av tunnelbaneutbyggnaden behöver inledas redan nu, säger Lars Dahlberg , oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.

– Stockholms stad gör en jättesatsning på den nya stadsdelen Norra station. Området behöver stödjas av en kapacitetsstark och effektiv kollektivtrafik och tunnelbanan är överlägsen alla andra lösningar. Idag saknas besked om tunnelbanan. De borgerliga majoriteterna i stadshuset och landstinget har ett stort ansvar för de oklarheter som finns när det gäller kollektivtrafiken till Norra station, säger Jan Valeskog , gruppledare för Socialdemokraterna i trafik- och renhållningsnämnden i Stockholms stad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078