23948sdkhjf

Bussolycka i Bohuslän

En buss från Swebus på väg från Köpenhamn till Oslo via Göteborg välte vid fyratiden natten mot lördag 27 mars vid Tanumshede i Bohuslän. 15 personer fördes till sjukhus.
Nio personer, åtta passagerare samt föraren, fördes från olycksplatsen med ambulans till Uddevalla sjukhus. Ytterligare sex med lättare skador fördes till Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan. Alla utom två lindrigt skadade har nu kunnat lämna eller är på väg att lämna sjukhusen.

Den olycksdrabbade Swebus-bussen hade totalt 44 personer ombord inklusive föraren. Bussen tillhör Swebus (tidigare Swebus Express) linje 820 och hade kört från Köpenhamn klockan 21.20 på fredagkvällen 26 mars. Klockan 01.55 lämnade bussen Göteborg och skulle ha varit framme i Oslo klockan 05.40.

Olyckan inträffade i dimma och kraftigt regn vid ett provisoriskt vägavsnitt där E6:an håller på att byggas om vid Tanumshede. Bussen körde ut i diket och lade sig på sidan.

Av de som fördes med ambulans till Uddevalla sjukhus var två danskar, två svenskar samt fem internationella studenter bosatta i Danmark. En dansk och en svensk ligger kvar på observation på Uddevalla sjukhus med lindrigare skador. Bland de sex lättare skadade som fördes till Norra Älvsborgs sjukhus var tre danskar, två norrmän samt en svensk. Av de sex har fyra blivit helt utskrivna och två avvaktar i kön vid lunchtid på att bli utskrivna.

Efter olyckan åkte 24 passagerare vidare till Oslo med en ersättningsbuss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078