23948sdkhjf

Nytt turisthotell i Dresden

Rezidor tecknar avtal för och öppnar Park Inn Dresden, Tyskland, en mycket lämpligt delmål eller destination för svensk bussturism i sydöstra Tyskland och norra Tjeckien.
Rezidor Hotel Group har tecknat avtal för och öppnat Radisson Park Inn Dresden, Tyskland. Det kommer att vara möjligt att göra bokningar för den 132 rum stora anläggningen, ett tidigare Tulip Inn, i Rezidors bokningssystem redan nu, uppger hotellkedjans ledning.

– Detta hotell är vår tredje anläggning i Dresden och det stärker ytterligare vår närvaro på den lokala och regionala marknaden. Vi är glada över att ännu en gång samarbeta med vår affärspartner Provent Hotels som tillhör en av våra viktigaste franchisetagare i Tyskland, säger Kurt Ritter , Rezidors koncernchef och vd.

Provent driver redan Park Inn-hotellen Cologne City-West, Berlin City-West, Papenburg och Heppenheim.

– Vi är glada över att öppna ytterligare ett Park Inn-hotell i den vackra och spännande staden Dresden med framtidsutsikter inom affärs- och turistsegmenten, säger Michael Lachmann , Provents Managing Director.

Park Inn Dresden ligger i Dresden Neustadt nära Elbes flodbank, endast 15 minuter till fots från den historiska stadskärnan. Sachsens finansdepartement, stadshuset samt Sachsens regeringssäte ligger i närheten - och det gör även Dresdens kändaste sevärdheter så som Semperoperan, barockpalatset Zwinger och kyrkan Frauenkirche. Förutom 132 rum och sviter har anläggningen även en restaurang, en lobbybar och ett mötesrum. Anläggningen öppnade ursprungligen 1997 och genomgick en helrenovering under 2007.

Park Inn är Rezidors mellanklassvarumärke. Park Inn lanserades under tidigt 2003 och omfattar idag fler än 135 hotell med sammanlagt över 25 500 rum i drift och under utveckling över hela Europa, Mellanöstern och Afrika. Varumärket sägs av ägarna erbjuda en ypperlig hotellupplevelse till ett överkomligt pris inom sin klass .

FAKTA/Dresden
Dresden är Sachsens huvudstad och ligger 170 kilometer sydöst om Berlin eller 1 000 kilometer från Stockholm. Staden har en lång historia som huvudstad och kunglig residens för Sachsens elektorer och kungar, som förde med sig den kulturella och artistiska prakt som stadens silhuett är känd för. Den kallades då för Florens vid Elbe . Staden förstördes fullständigt av de allierades bombräd mot slutet av andra världskriget. Påverkan från bombräden och 40 år av stadsutveckling under DDR:s socialistiska styre har förändrat stadens utseende avsevärt. Idag har Dresdens legendariska sevärdheter återställts med varsam hand - staden tillhör ett av Tysklands kändaste och vackraste resmål och är en del av ett växande ekonomiskt område i landets östra delar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078