23948sdkhjf

Dags för Bussförar-SM 2010!

Anmälningarna till Bussförar-SM 2010 håller som bäst på att strömma in. Se till att bussförarna i ditt bolag också blir anmälda, manar arrangören RES- och TRAFIKFORUM.
Utmana dig själv och dina kollegor i årets viktigaste tävling för bussförare. Under Bussförar-SM 2009 hade Nobina flest bussförare bland de 20 som gick till final. Men på pallplatserna fanns en från Veolia. Hur det blir i år återstår att se, men tävlingsledningen rapporterar att Nobina ligger bra till i fråga om anmälda förare.

Självklart är bussförare från såväl stora som små bolag välkomna att delta i Bussförar-SM 2010. Varje år genomförs drygt en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom kollektivtrafiken är bussföraren som har en nyckelroll för att skapa en trygg och säker miljö i trafiken. Därför vill RES- och TRAFIKFORUM, genom Bussförar-SM, uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig bredden av deras kompetens är.

Bussförar-SM 2010 genomförs i tre etapper:
Uttagning. Internetbaserat teoriprov bestående av ett 20-tal frågor, varav minst en är beskrivande. Uttagningen är öppen t o m den 31 maj
Final. De 20 bästa från uttagningen går vidare till finalen på Trafikcenter i Kumla den 4 september. Finalen består av ett teoriprov med 60 frågor och ett körprov i form av manöverprov, sparsam körning och halkkörning.
Prisceremonin. Prisutdelningen äger rum under festliga former i samband med Persontrafikmässan i Stockholm den 26-28 oktober 2010.

Arrangör: RES- och TRAFIKFORUM
Samarbetspartner: Trafikcenter
Partners: BUA, KFS, Nobina, Kommunal, Axelssons Trafikskolor, Rasta
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329