23948sdkhjf

Sverigedemokraterna på bussen?

Politisk reklam på bussarna är legio varje valår. Men 2010 råder stor osäkerhet om hur Sverigedemokraterna ska hanteras och nu ska frågan utredas av Svensk Kollektivtrafik.
Regionförbundet Södra Småland som driver Länstrafiken Kronoberg har ställt sig tveksamma till att låta Sverigedemokraterna åka med på bussen – i form av reklam alltså. Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik får nu raska på att ta fram riktlinjer hur politisk reklam ska hanteras. Eller rakt ut – hur reklam från Sverigedemokraterna ska hanteras, för tidigare har alla som betalat fått sin reklamplats.

Varför Svensk Kollektivtrafik inte reagerat tidigare och tagit fram riktlinjer för politisk reklam inom kollektivtrafiken beror på att ingen efterfrågat sådana. Enligt organisationens vd Charlotte Wäreborn Schultz är det hittills bara Länstrafiken Kronoberg som tagit upp frågan, säger hon till Smålandsposten. Men nu när frågan är väckt kommer svensk Kollektivtrafik skyndsamt att ta fram riktlinjer, enligt Charlotte Wäreborn Schultz.

Viktigt i det sammanhanget är att Svensk Kollektivtrafik bara kan ge rekommendationer, inte besluta om hur de enskilda trafikhuvudmännen ska agera. När denna rekommendation kan förväntas och vad den kommer att innehålla kan Svensk Kollektivtrafik inte uppge för närvarande.

Att det bara skulle vara Länstrafiken Kronoberg som tvekar inför blåsippor på bussarna är dock inte korrkekt. Flera trafikhuvudmän meddelar nu att de våndats med frågan men du bestämt att avvaktar tills Svensk Kollektivtrafik levererar sina riktlinjer. Vad som händer om Sverigedemokraterna passar på att köpa reklamplats innan det finns några regler är oklart. Frågan är dock helt klart mycket politiskt känslig. Därför måste den också avgöras på hög politisk nivå, enligt Länstrafiken Kronoberg och Regionförbundet Södra Småland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078