23948sdkhjf

(S)ågar Alliansens infrastruktur

Den borgerliga alliansen har presenterat sitt infrastrukturpaket fram till 2021 som innehåller 482 nya miljarder. Men socialdemokraterna anser att det måste till ännu mer pengar.
Socialdemokraterna är inte imponerade av Alliansens mångmiljardsatsning. Partiet anser att det trots de stora beloppen i kronor inte är någon ambitionshöjning utan att investeringarna ligger kvar på den nivå som regeringen presenterade redan för ett och ett halvt år sedan.

– Regeringen hävdar att de gör historiska satsningar på infrastrukturen. Sanningen är att de här satsningarna knappt förmår att kompensera för byggkostnadsutvecklingen. Vill istället ha ökade investeringar i infrastruktur för att bättre möta den klimatutmaning vi står inför, för att öka tillgängligheten och skapa fler jobb, säger Lena Hallengren (S) ordförande i trafikutskottet.

Socialdemokraterna menar att det är en tydlig slagsida mot vägbyggen i regeringens infrastrukturplan. Investeringarna totalt borde vara större och att järnväg och kollektivtrafik skulle ha haft en större del av kakan anser man.

– Med denna infrastrukturplan tycks man ha bortsett från vinterns kaos i tågsystemet. Det är oerhört viktigt att öka kapaciteten och underhållet för att minska tågförseningarna. Det är helt centralt för att resenären ska kunna lita på systemet. Då krävs också reella investeringar i järnvägar, säger Lena Hallengren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096