23948sdkhjf

KR Trafik ökar i Norrbotten

Jämtländska KR Trafik vann stort i Norrbotten – åtta av 18 lokala busslinjer gick till dem. Det framgår när Länstrafikens offentliggjorde sin senaste upphandling i veckan.
Länstrafiken Norrbotten har beslutat att anta entreprenörer på 18 lokala busslinjer i länet. Resultatet av upphandlingen är att KR Trafik med säte i Klövsjö i Jämtland blir ny entreprenör på åtta av linjerna. Det här innebär samtidigt att Österbergs Buss & Taxi i Haparanda upphör som entreprenör åt Länstrafiken. De åtta linjerna är det första inomlänsuppdraget i Norrbotten för KR Trafik. I dag trafikerar KR Trafik en busslinje som berör Norrbotten, nämligen linje 45 Gällivare – Östersund.

På fyra av linjerna kommer trafiken att bedrivas med låggolvsbussar för att öka tillgängligheten till kollektivtrafiken för personer med funktionsnedsättning. Det här borde attrahera ännu fler personer att åka kollektivt så att Norrbotten kan bidra till att uppnå det nationella målet om fördubblad kollektivtrafik, enligt Arne Andersson , vd för Länstrafiken Norrbotten i Överkalix.

Den totala trafikkostnaden för de 18 upphandlade linjerna uppgår till
23,3 miljoner kronor vilket är 5,1 miljoner kronor eller 18 procent lägre än nuvarande kostnad. Trafiken startar antingen i juni eller i augusti 2010. Trafikavtalen kommer att vara på fem år med möjlighet att förlängas med ytterligare tre år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

2.087