23948sdkhjf

Paddan möter Götheborg

Inför turistsäsongen 2010 har Paddan Sightseeing och Svenska Ostindiska kompaniet ingått ett samarbete och tillsammans skapat den nya turen ”Ostindiepaddan”.
Besökaren tas med på en tur genom Göteborg till Ostindiefararen Götheborg. Ombord berättas historier om 1700-talets vedermödor, dagens expeditioner och det dagliga arbetet med Ostindiefararen Götheborg. Under turen angörs Ostindiefararen där en unik guidad tur av skeppet ges. Därefter fortsätter turen genom Göteborgs hamn och kanaler där historia värvas med nutida berättelser.

– Vi är stolta och glada att vi fått till denna unika kombination. Att gå ombord på ”Götheborg” och mötas av en guide i tidstypiska kläder som ger oss en guidning i ombord även i de utrymmen besökande normalt inte kommer till känns riktigt spännande, säger Peter Henricson , divisionschef på Strömma.

– Det är en utmaning och ett stort ansvar vi har mot varandra och våra gäster där vi gemensamt ser en förhoppning om en bred efterfrågan från våra gäster. Vi glada över att kunna kombinera två populära Göteborgsföreteelser som utvecklar turiststaden Göteborg, säger Fredrik Emme , produktchef för Paddan Sightseeing.

Paddanbåtarna är en del av Göteborgs fantastiska turistutbud. Under en tur på 50 minuter får gästerna uppleva vallgravarna och ett 20 tal broar med den låga bron ”osthyveln”. Turen går även ut i hamninloppet med det ännu livliga hamnverksamheten i kombination med nya och gamla bostäder och expansiva företags- och utbildningsområden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078