23948sdkhjf

MP vill ha spårbilar

Det ska en pilotbana för spårbilar i Sverige, 31 oktober kommer beslutet om vilken ort som får projektet. Miljöpartiet i Stockholms län vill att spårbilarna hamnar i Stockholm.
– Vi vill att Stockholm blir först i landet med att satsa på en pionjärbana för spårbilar. I dagsläget är det oerhört viktigt att vi gör satsningar som ger mesta möjliga kapacitet per investerad krona, säger Yvonne Blombväck (MP) som är ledamot i styrelsen för Storstockholms Lokaltrafik, SL, och därtill aktiv i nätverket KOMPASS, Kommuner som provar att satsa på spårbilar.

Partiet presenterade på onsdagen en rapport där det hävdas att spårbilar är bästa alternativet för att öka kollektivresandet i Stockholmsregionen.

– Det här är jämställd, klimatsmart kollektivtrafik som kan revolutionera resandet. För att på allvar konkurrera med bilen måste kollektivtrafiken välkomna ny teknik. Rapporten som vi nu lägger fram visar att mer än hälften av stockholmarnas resor är korta och lokala och att bara 11 procent av dem görs med kollektivtrafik, här skulle spårbilar kunna lösa problemen vi ser i dag, säger Yvonne Blombäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078