23948sdkhjf

Taxi bjuder på lyxlunch

Taxi Stockholm skänker en timmes skattefusk från taxibranschen genom att bjuda 550 elever på lyxlunch för 40 000 kronor – en liten del av de 390 miljoner som årligen försvinner i svarttaxi.
Fredag 16 april bjuder Taxi Stockholm eleverna på Västbergaskolan i Stockholmsförorten Hägersten på en minst sagt annorlunda skollunch: Maten barnen får lagas av Radisson Blu Strand Hotels kökschef Jonas Franzén med personal, känd för att erbjuda en av Stockholms mest populära bruncher. Den luxuösa utspisningen äger rum mellan klockan 10.30 och 12.30 den aktuella dagen.

– Vi gör det här som en del av en kampanj mot det pågående skattefusket som tyvärr är utbrett inom taxinäringen, säger Thomas Jansson, ordförande i Taxi Stockholm.

Enligt beräkningar från Skatteverket motsvarar taxibranschens skattefusk en omsättning om två miljarder kronor årligen, vilket innebär att det varje år undanhålls inkomstskatter och sociala avgifter om 390 miljoner kronor. Det betyder att det lågt räknat undanhålls 40 000 kronor varje timme, varje dag, varje år. Ändå fortgår detta fusk utan synbara reaktioner.

Därför bjuder vi nu Västbergaskolans elever på en lunch till ett värde av 40 000 kronor för att aktivt synliggöra hur mycket skatteintäkter som går förlorade varje timme och hur dessa pengar skulle kunna användas om de kommit den offentliga sektorn tillgodo.

Välkomna att träffa Taxi Stockholm, barnen och Jonas Franzén. Ansvariga politiker i Stockholm och i riksdagen är också inbjudna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094