23948sdkhjf

Tankesmedja om Fördubbling

Nästa vecka genomförs en tankesmedja för framtidens kollektivtrafik i Mälardalen på Tekniska Museet i Stockholm. Som arrangör står alla organisationer bakom fördubblingsarbetet.
Det händer mycket inom den svenska kollektivtrafiken. Förändringens vindar blåser över hela landet. En ny lagstiftning är på gång. Branschen är överens om målet att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel på sikt och att fördubbla resandet till år 2020. Under en Tankesmedja den 19 april på Tekniska Museet i Stockholm diskuteras kollektivtrafikens framtida utveckling i Mälardalen.

Under våren arrangerar Fördubblingsprojektet Regionala tankesmedjor för att diskutera, inspirera och skapa förutsättningar för ett ökat kollektivresande i landets olika regioner. Målgruppen är regionala beslutsfattare, trafikhuvudmän, operatörer, kommuner, landsting och andra intressenter.

Förutom ett intensivt och kreativt tankearbete bjuds det på inspirerande föredrag av den kände TV-meteorologen Pär Holmgren. Dessutom berättar Pär-Erik Westin från Näringsdepartementet om hur den nya lagstiftningen påverkar framtidens kollektivtrafik i regionen.

Fördubblingsprojektet är en Partnersamverkan mellan Svensk Kollektivtrafik , Svenska Bussbranschens Riksförbund , Svenska Taxiförbundet , Branschföreningen Tågoperatörerna och Sveriges Kommuner och Landsting . Tillsammans arbetar man för att nå visionen att kollektivtrafiken är en självklar del av resandet i ett hållbart samhälle och målet om en fördubblad marknadsandel för kollektivtrafiken på sikt och ett fördubblat resande till år 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063