23948sdkhjf

Stockholm bjuder på bröllopsfest

För att hedra det kungliga bröllopet den 19 juni, bjuder Stockholm stad på fest i 14 dagar, 6-19 juni. Evenemanget kallas LOVE Stockholm 2010.
Vid en presskonferens under torsdagen presenterade Stockholm stad med finansborgarrådet Sten Nordin i spetsen den fest som Stockholm skapar i samband med det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
Festen, LOVE Stockholm 2010, börjar på nationaldagen den 6 juni. Det övergripande temat är kärlek. Det blir artistuppträdanden från många scener, både i innerstaden och i ytterområdena. På Skeppsholmen byggs en särskild skärgårdsö främst för utländska turister där de kan dansa kring midsommarstången, hoppa små grodorna och smaka på den svenska midsommarmaten och dryckerna.
Förutom ett stort artistuppbåd, blir det diverse aktiveteter dygnet runt i två veckor. Allt avslutas med bröllopet den 19 juni.
Stockholms stad har avsatt sju miljoner kronor plus den miljon som man använder för att fira nationaldagen, totalt åtta miljoner kornor. Dessutom bidrar diverse samarbetspartners med ytterligare cirka 30 miljoner kronor.
Enligt finansborgarrådet Sten Nordin är det självklart att Stockholm i egenskap av huvudstad ska vara med och fira bröllopet.
- Vi bjuder alla stockholmare och turister på en hejdundrade fest.
Stadsdirektören Irene Svenonius berättade att man räknar med mellan två och tre miljoner besökare under festveckorna och bröllopet.
- Bland de viktigaste är att lösa transportfrågorna där Trafikkontoret och SL ska säkerställa att alla människor kan ta sig mellan de olika evenemangen.
Man sitter också och diskuterar hur bussparkeringarna ska lösas. Det blir betydligt fler bussar under den här perioden och Stockholms svaga punkt är just säkra och nära parkeringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062