23948sdkhjf

DB hjälper askdrabbade

Deutsche Bahn, DB, uppger sig kunna hjälpa flygresenärer som strandat till följd av isländska askmolnet. Det finns många platser kvar på tågen, lovar tågoperatören.
Medan isländsk vulkanaska lamslår Sverige och stora delar av Europa så kör Deutsche Bahns tåg fortfarande obehindrat. Och tågoperatören har platser kvar till den som inte kan vänta på att flygtrafiken återupptas. Det är dessutom enkelt att boka då biljetterna finns som utskrivningsbara biljetter på sidan hemsidan www.bahn.com/se.

Askan från Island har tvingat flygtrafiken på knä, men Deutsche Bahns tåg går fortfarande efter tidtabell till och från Köpenhamn. Med ICE-tåg på dagen och City Night Line på natten erbjuder Deutsche Bahn flera olika alternativ för flygpassagerare som måste vidare ut i Europa och inte kan vänta tills flygtrafiken återupptas.

Det finns inte bara plats på tågen, utan företaget erbjuder dessutom extra snabb tillgång till biljetter. Således finns det utskrivningsbara biljetter till i stort sett hela Europa på Deutsche Bahns svenska hemsida www.bahn.com/se. Efterfrågan efter biljetter har dock ökat markant så det gäller att fatta snabba beslut och boka så snart som möjligt.

LFV har meddelat att flygtrafiken nordväst om Gävle kan öppna kl 20.00 ikväll medan resterande Sverige troligen inte kan öppnas förrän imorgon. Under fredagskvällen utlovas ytterligare information om huruvida luftrummet öppnas igen eller ej – och i så fall var.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096