23948sdkhjf

Naturguider tar hand om besökarna

Den 2-5 juni samlar Tällberg Foundation omkring 1 500 lokala och globala ledare, från 70 länder totalt, i Leksand för att diskutera idéer och lösningar för framtidens hållbara jobb. De ska guidas i Dalanaturen av 75 snabbutbildade naturguider.
– Vi vill erbjuda en unik upplevelse till var och en och det kan bara ske med hjälp av lokal kännedom och engagemang. Våra forum har alltid varit noga med att väva in inslag av natur och kultur som vi fått mycket positiv feedback för. Det ger inspiration och tid för eftertanke som är oerhört viktigt på stora möten, säger Bo Ekman, ordförande på Tällberg Foundation.

Under programpunkten ”Nature walks” kommer samtliga deltagare på forumet att lotsas ut i den vackra naturen på torsdagsmorgonen den 3 juni. För många är det första gången de får chansen att fokusera på nuet i naturen. De guidade promenaderna kommer att utgå från Leksand stugby, Tällberg och Rättvik. Guiderna som kommer från medlemmar av Naturskyddsföreningen, Scouterna, Naturskoleföreningen och Friluftsfrämjandet har varit med på två utbildningstillfällen och ska dagarna innan forumet ha generalrepetitioner.

– För att det ska bli en så givande stund som möjligt är det viktigt att guiderna har förmågan att inte prata sönder upplevelsen utan mer vägleda deltagarna till att ta intryck och vara närvarande. Det har vi övat på under utbildningarna. Sen är det givetvis en logistisk utmaning att få 1500 personer att komma ut i skogarna, men vi har ett fint samarbete med både transporter och guider, säger Göran Gennvi programansvarig på Rework The World från Tällberg Foundation.

Även för Siljan turism innebär det fulltecknade dagar och eftersom man satsar aktivt på just naturturism är denna satsning särskilt kul.

– Naturturism är en viktig del för oss och för företagen inom besöksnäringen. Vi är givetvis mycket glada över satsningen på utbildning av naturguider i samband med Rework the World, säger Cecilia Österlind, vd för Siljan Turism.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063