23948sdkhjf

Helena Sundberg till Trafikverket

Helena Sundberg har utsetts till ny regionchef i Stockholm. Helena Sundberg kommer närmast från SL där hon sedan 2008 har varit trafikdirektör.
Helena Sundbergs breda erfarenhet inom kollektivtrafik är tillstor fördel för Trafikverket i Stockholm. Den regionala kollektivtrafiken kommer att prioriteras när Trafikverket planerar och bygger såväl väg som järnväg, säger Lena Erixon direktör för verksamhetsområde Samhälle i Trafikverket.
- Det är ett spännande och roligt uppdrag att få vara med att bygga upp den nya myndigheten, säger Helena Sundberg. Stockholmsregionens trafiksituation idag och framöver kräver ett trafikslagsövergripande synsätt, något som ligger helt i linje med den nya myndighetens uppgift.
Helena har under cirka 20 år arbetat med frågor inom transportsektorn. Hon har bland annat varit analyschef på SIKA (Statens institut för transportanalys), planeringschef på SL och expert i kollektivtrafikkommittén. Helena har även haft styrelseuppdrag i ”Tåg i Mälardalen” och i Väg- och transportforskningsinstitutet, VTI.
Helena Sundberg tillträder sin tjänst i början av augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109