23948sdkhjf

Ulrika Messing ordförande i Astrid Lindgrens Värld

Ulrika Messing valdes enhälligt till ny styrelseordförande i Saltkråkan AB, det bolag som äger Astrid Lindgrens Värld.
En enig bolagsstämma valde tisdag 18 maj Ulrika Messing till ny styrelseordförande. Hon har varit styrelseledamot sedan 2008.

Ulrica Messing blev Sveriges yngsta statsråd genom tiderna när hon 1996 utsågs till biträdande arbetsmarknadsminister och hon var statsråd under perioden 1996–2006.

ULRICA MESSING är i dag vd i sitt eget företag Porthouse Interior AB som är verksamt inom inredning och design. Hon är även vd för Kosta Förlag, ett företag inom New Wave Group.

– Vi är fantastiskt glada att Ulrica Messing tackat ja till att bli ny ordförande i företaget. Med sitt engagemang, kunnande och ledarskapserfarenhet blir hon en ovärderlig tillgång för oss i vårt fortsatta arbete för att utveckla parken, säger Nils Nyman , vd för Saltkråkan AB, det familjeägda företag som i dag är majoritetsägare i den mycket välbesökta sagoparken i Vimmerby, Småland.

– VI ÄR OCKSÅ väldigt glada över att vår tidigare ordförande Ove Israelsson har haft möjlighet att stanna kvar som ledamot i styrelsen. Det finns få personer som har varit, och är, så viktiga för företaget som Ove, hans betydelse för Astrid Lindgrens Världs utveckling går helt enkelt inte att överskatta.

Ulrika Messing själv är glad över förtroendet att få vara styrelseordförande.

– I Astrid Lindgrens Värld ges en möjlighet för barn och unga att lära känna huvudpersonerna i böckerna på ett unikt sätt samtidigt som parken som destination är med och utvecklar Småland som turistmål och besöksplats, säger Ulrica Messing .

– TILLSAMMANS med övriga i styrelsen och all personal ser jag fram emot att få fortsätta att förvalta ett kulturarv genom att ständigt utveckla Astrid Lindgrens Värld som besöksplats. /KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078