23948sdkhjf

Stefan Fredriksson till Länstrafiken i Jämtland

Stefan Fredriksson, sedan tre år tillbaka vd i Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen, tillträder den 1 september i år befattningen som ny vd i Länstrafiken i Jämtland.
Styrelsen i Länstrafiken i Jämtland AB har vid tisdagens sammanträde tagit beslut om att utse Stefan Fredriksson till ny vd. Han efterträder Nils Harvard, som går i pension.
Stefan kommer närmast från Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen och tillträder befattningen på Länstrafiken den 1 september 2010.
Stefan Fredriksson är 43 år och uppväxt på Frösön. Familjen består av hustrun Maria, döttrarna Sanna och Svea samt hunden Hugo (airdaleterrier). Familjen bor sedan åtta år tillbaka i Nälden. Fritiden består i huvudsak av gemenskapen kring familjen och ett annat stort intresse är älgjakt. Han löptränar en hel del och på sommaren tillbringar familjen så mycket tid som möjligt i båten på Storsjön.
Efter värnplikten valde Stefan att fortsätta inom det militära livet och som 20-åring flyttade han till Boden, vilket resulterade i att han blev Norrbottning i cirka fem år. Han stortrivdes som officer, men trots det gjorde hemlängtan att han under sin andra militära skola på Karlberg i Stockholm sökte transport till Östersund och I 5 Fältjägarna. Sommaren 1992 flyttade han hem. Därefter arbetade Stefan på I 5 som utbildare med några avbrott för vidareutbildningar samt för FN tjänst i forna Jugoslavien (1994).
År 2000 valde Stefan att byta karriär och kom in i bilbranschen, inledningsvis som verkstadschef på ett större Volvoföretag och därefter som servicemarknadschef på ett Saab-företag.
År 2007 kom chansen att få axla en större utmaning och han tillträdde som vd vid Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen AB.
Och den 1 september i år tillträder Stefan som vd i Länstrafiken i Jämtland/Härjedalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078