23948sdkhjf

öresundstågen får ny vd

Ny vd för Öresundstågen blir Gunnar Wulff. Han kommer närmast från Veolia Transport AB där han arbetat som divisionschef för tågtrafik samt för lokalbanor och tunnelbanor i Stockholm.
- Styrelsen för Öresundståg har varit mycket eniga i sitt beslut, säger styrelseordförande Magnus Hedin. Gunnar Wulff har en gedigen erfarenhet av tågtrafik från en lång rad positioner genom åren och vi är mycket glada över att kunna knyta Gunnars kompetens till oss.
Gunnar Wulff kommer att fortsätta utveckla Öresundståg genom att se över trafikutbudet, arbeta mot en förbättrad kundnöjdhet och ökat resande i Södra Sverige.
Den gemensamma Öresundstågstrafiken startade den 11 januari 2009 efter att regeringen gett de berörda trafikhuvudmännen uppdraget om en gemensam trafikeringsrätt med samordnade priser, trafik och villkor. Den gemensamma trafikeringsrätten för södra Sverige är unik och det enda projekt i sitt slag i Sverige.
- Öresundstågstrafiken har haft en fantastisk utveckling under den korta tid som vi har varit igång och för resenärerna i de olika länen har Öresundstågen bidragit till en ökad integration genom bland annat pendlings- och studieresor över länsgränserna, säger Magnus Hedin. En stor del av framgången ska tillskrivas Gösta Ahlberg som varit en mycket drivande kraft bakom den gemensamma trafikeringsrätten. Han har en enorm branscherfarenhet.
Nuvarande vd Gösta Ahlberg går i pension, men kommer att finnas kvar inom Öresundstågsorganisationen tills den nya vd:n är på plats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08