23948sdkhjf

Första etappen av Spårväg City snart klar

Nu ser man tydligt resultatet av hösten och vinterns arbeten vid Hamngatan och Norrmalmstorg i Stockholm. Spårväg Citys första etapp är nu snart färdigbyggd. 
Spåren ligger på plats och i slutet av maj kommer gaturummet att vara städat och fritt från byggmaskiner och avspärrningar.
Bygget har förlöpt enligt planerna. Trafikstarten är planerad till slutet av augusti. Under arbetets gång har det visat sig att ett antal fördyrande insatser är nödvändiga, såsom omfattande och oförutsedda omläggningar av elledningar och rör i marken, anläggande av cykelbanor på uppmaning av Stockholms stad, samt en ökad kostnad för renovering och modernisering av depån på Djurgården.
SL:s vd kommer därför att föreslå att investeringsbudgeten för Spårväg Citys första etapp ökas från 228 miljoner kronor till 288 miljoner kronor. SL:s styrelse fattar beslut tisdag den 18 maj.
Spårväg City är namnet på den spårvägslinje som inom några år ska binda samman stora delar av centrala Stockholm, från Värtan i öster till Kungsholmen i väster. I den första etappen moderniseras Djurgårdslinjen från Waldemarsudde till Norrmalmstorg, och nya spår anläggs utmed Hamngatan fram till Sergels torg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065