23948sdkhjf

Strömma får tillstånd för utökad trafik

Nyligen rapporterade rt-forum.com om Strömma Buss svårigheter att få tillstånd om att bedriva linjetrafik med buss på ett antal sträckor. Transportstyrelsen beviljar nu Strömma Buss AB tillstånd att bedriva den utökade trafiken.
Tillståndet omfattar linjetrafik med buss på ett antal sträckor i Stockholm som Strömma Buss tidigare har ansökt om.
Det var den 2 februari 2009 som Strömma Buss AB till Länsstyrelsen i Stockholms Län lämnade in en ansökan om trafiktillstånd för linjetrafik för sightseeingturer med buss i Stockholms innerstad. Det handlar om trafik året runt med tätare trafik under sommarmånaderna. Av- och påstigning kommer att ske på alla hållplatser.
Ansökan avser en utvidgning av den busstrafik med sightseeing benämnd ”Open Top Tours” som har pågått ett antal år. Självklart kommer även resenärer som enbart vill transportera sig mellan de olika hållplatserna erbjudas resa, vilket ger alla stockholmare helt nya resealternativ.
I sin ansökan förklarade Strömma Buss att bolaget sedan tidigare innehar trafiktillstånd för yrkesmässig beställningstrafik. Befintliga fordon med beställningstrafiktillstånd kommer att användas i trafiken.
Strömma Buss har, som rt-forum.com nyligen har rapporterat om, fått avslag i ett antal instanser och bolaget har efter varje avslag överklagat ansökan. Nu ger Transportstyrelsen alltså Strömma Buss grönt ljus för att få utföra utökad trafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078