23948sdkhjf

Taxi Göteborg får ny vd och ordförande

Claes Barkebo är ny vd och Claes-Göran Brandin är ny styrelseordförande i Taxi Göteborg.
Taxi Göteborg har anställt en ny verkställande direktör. Claes Barkebo, 56. Han kommer närmast från LRF Konsult AB och började sitt nya uppdrag som vd för Taxi Göteborg den 1 juni 2010.
Vid årsstämman i måndags valdes även riksdagsledamoten Claes-Göran Brandin (s) till ny styrelseordförande. Claes-Göran ersätter Anders Malmqvist, som varit Taxi Göteborgs ordförande sedan 2007.
- Det är oerhört spännande att komma in i en så regionalt stark organisation. Taxi Göteborg är en del i samhällsstrukturen i Göteborg och mitt uppdrag är att stärka den positionen och utveckla bolaget ytterligare, säger Claes Barkebo. Taxi Göteborg har arbetat hårt den senaste tiden med att utveckla sin organisation och har nu hittat en vd som uppfyller de kriterier som man söker i den nya organisationen. Vi ska vara det självklara valet när man väljer taxibil. Vårt varumärke är känt men vi måste fylla det med värden som vi står för och som vi kan leverera till våra kunder. Claes Barkebo har en spännande resa framför sig och vi har sett att han har både den kunskap som krävs och en erfarenhet som är mycket värdefull för oss, säger Anders Malmqvist, avgående styrelseordförande på Taxi Göteborg.
Claes Barkebo har lång erfarenhet av ledande befattningar både för snabbrörliga konsumentprodukter, som på Allbröd men också inom business to business , på bland annat Elof Hansson AB, samt som egen företagare. Han ser utmaningar i att utveckla och stärka organisationer och ser värdet i starka varumärken.
- Jag drivs med att utveckla organisationer och att arbeta mot långsiktiga mål, säger han. För Taxi Göteborg handlar det om att fortsätta utvecklas så att vi kan spara tid åt våra kunder och vara en bekväm och trygg partner i alla lägen.
Även i den nye styrelseordföranden, Claes-Göran Brandin, får Taxi Göteborg en stark resurs med flera förtroendeuppdrag bakom sig. Claes-Göran har sedan 1994 suttit i riksdagen för Socialdemokraterna, där han bland annat varit ledamot i Trafikutskottet sedan 2006:
- Trafikfrågor i allmänhet och taxibranschen i synnerhet har legat mig varmt om hjärtat länge, säger han. Taxi Göteborg har en ledande position och därmed ett ansvar som vi ska värna om och utveckla. En sund taxinäring är mycket viktigt för Göteborg, för besöksnäringen och för näringslivet här. Och här är Taxi Göteborg den klart viktigaste aktören som en naturlig del av Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188