23948sdkhjf

Tidtabeller ska kosta pengar

Från och med den 7 juni börjar ÖstgötaTrafiken ta betalt för papperstidtabellerna.
Det beror på att bolaget vill få fler att vara rädda om tidtabellerna samtidigt som efterfrågan på tryckta tidtabeller minskar i och med att många i stället använder de nya mobila och webbaserade tidtabellerna.

Genom att ta en mindre avgift för de tryckta tidtabellerna hoppas bolaget att kunderna blir mer aktsamma med tidtabellerna och att nerskräpningen minskar.

TIDTABELLERNA kommer inte heller längre att finnas på fordonen, och även det är ett led i att minska nerskräpningen ombord.

Redan förra sommaren försvann de tryckta tidtabellerna från tätortsfordonen i länet och ytterst få synpunkter på förändringen kom in.

De tryckta tidtabellerna finns som tidigare hos samtliga ombud runt om i länet. Tidtabellerna kommer att kosta 20 kronor – utom den tunnare tågtidtabellen som kommer att kosta 10 kronor

MINITIDTABELLERNA och tidtabellerna för synskadade är fortfarande gratis. Priserna motsvarar ungefär kostnaderna för att ta fram tidtabellerna.

Via ÖstgötaTrafikens hemsida kan kunderna både skriva ut enskilda tidtabeller och ladda ner dem till sin mobiltelefon.

Det finns även en mobil tjänst där kunderna kan söka tidtabellsinformation via mobiltelefonen.

ÖSTGÖTATRAFIKEN ser också detta som ett sätt att spara på miljön och energiresurserna.

AB Östgötatrafiken ägs till 50 procent av Landstinget i Östergötland och till resterande del av länets 13 kommuner.

Bolaget handlar under konkurrens upp den trafik ägarna beställer, och all buss-, tåg- och spårvagnstrafik körs sedan på entreprenad.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078