23948sdkhjf

Ta Stena till Karibien

Den 7 juni invigs Stena Lines hotell The Reef Frederikshavn. Under våren har hotellet genomgått en omfattande förvandling och det tidigare ”Badhotellet” i Frederikshavn är ett minne blott.
Det nya äventyrsbadet bjuder på en helt ny upplevelse i en häpnadsväckande omgivning med tropiskt klimat, vattenfall, sjörövarskepp och skatter.

Stena Line öppnar portarna till det karibiska äventyret lagom till sommaren och dess semesterfirare.

”BOKNINGARNA har strömmat in under våren och under vissa dagar är The Reef så gott som fullbelagt. Det unika badparadiset är ett spännande semesteralternativ där gästerna kan låta sig förtrollas av The Reef´s praktfullhet, mystik, äventyr, gemenskap eller koppla av på utomhusdelens soldäck. Oavsett väder får gästerna njuta av ett subtropiskt klimat”, skriver Stena Line.

– Det är ett enormt stort intresse under sommarmånaderna, vilket vi självklart är oerhört glada över, säger Charlotte Ljunggren , linjechef Göteborg-Frederikshavn och Varberg-Grenaa.

– Det ser vi som ett tecken på att satsningen är rätt och att många är nyfikna på vad The Reef har att bjuda på. Fördelen med The Reef är att det är en året-runt-aktivitet som passar för såväl barnfamiljer, par och vänner samt konferensgäster.

TRE GÖTEBORGSFÖRETAG har skapat det nya badlandet på 1 500 kvadratmeter. Arkitektbyrån Figura har ansvarat för helheten tillsammans med PP Arkitekter, som har ansvarat för pooler, teknik och miljöer och Stylt Trampoli, som har tagit fram koncept och upplevelsemanus.

En av de saker som särskiljer The Reef från andra äventyrsbad är satsningen på ljud- och ljusshower

– TILLSAMMANS med Stenaägda Mediatec Solutions och Stylt har vi tagit fram en dag i Karibien som spelas upp med hjälp av ljud och ljus, säger Martin Wallgren, Stena Lines projektledare för ljud och ljus på The Reef.

– På tak, väggar och pooler utspelas den karibiska dagen i form av musik, bilder och färger. Hela dagen hörs fågel- och djurläten och vid vissa tider drar en storm igång med blixtar och dunder, dramatisk musik, mörka moln och givetvis regn och vågor. Några gånger om dagen startar ett musikpotpurri och skuggfilmer med till exempel Harry Belafonte och Bob Marley. Det är ett mycket tekniskt avancerat system som ger en unik upplevelse i badlandskapet.

RESAN till det nya Karibien är kort, endast en 2-3 timmars båttur från Göteborgs hamn.

När man kommer till badlandskapet finns en karta som visar öns höjdpunkter och presenterar öns invånare. The Reef omges av berg, grottor, växter, porlande vatten och vattenfall.

På tre timmar hinner man uppleva ett karibiskt dygn i det subtropiska klimatet med dess väderväxlingar som solsken, åska, storm och tropiska skyfall.

SKUGGIGA PLATSER finns för avkoppling där man i lugn och ro kan lyssna till tropikens alla ljud som syrsornas sång, papegojtjatter, apskrik och till tonerna av reggae, calypso, merengue eller salsa.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078