23948sdkhjf

Flygbussen blir radiosåpa

Nu startar ”Flygbussen” - en dokumentär radiosåpa i 20 delar. Fyra veckor framöver får Rix FM:s radiolyssnare dagligen möta chaufförer och resenärer på Flygbussarna.
Ombord väntar bland annat världsrekordsförsök, ”sittande stå upp-komik”, allsång och busschaufförsstyling.
- Vi väljer radio som huvudmedium i kampanjen för att nå bilister och få dem att reflektera över sitt resande, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna. Bil är bra, men inte alltid. Över hälften av utsläppen vid Arlanda kommer faktiskt från marktransporter och biltransporter står för den största delen. Vi vill få fler att lämna bilen hemma och ta bussen till flyget.
En utvald Flygbuss, som går i ordinarie trafik, är omprofilerad och fungerar emellanåt som radiostudio. Avsnitten blir tre minuter långa och sänds varje vardag kl 10.15 i fyra veckors tid i programmet Förmiddagar med Maria Lindberg i Rix FM, med en repris senare under dagen.
- Genom dokusåpan vill vi visa allmänheten en ny sida av Flygbussarna och vad man kan göra ombord på en buss, säger Eva Tiséus. Vi vill lyfta fram våra chaufförer och resenärer samt de många spännande möten som sker på bussen. Ett övergripande syfte är att lyfta bussen som ett transportmedel i ett nytt roligt format.
Utöver radioshowen innehåller kampanjen också en microsite på flygbussarna.se, där samtliga avsnitt finns samlade och där dagens aktiviteter kommenteras i en blogg. Där kan besökarna också bättre lära känna dokusåpans stjärnor, det vill säga busschaufförerna. I kampanjen ingår också utomhusreklam på flygbussar, radiospottar i ett flertal kanaler, banners och aktiviteter i sociala medier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094