23948sdkhjf

Nobina vinner trafik i Västsverige

Nobina Sverige har vunnit upphandlingen av ett 30-tal nya bussar för Västtrafik, varav flertalet blir dubbeldäckare på linjen Grön Express.
Nu blir Nobina en viktig partner i Västtrafiks fördubblingsarbete, med flera tunga pendlarlinjer i Göteborgsområdet.
- Vi är fantastiskt glada över den här vinsten och dessutom känns det oerhört positivt att vi nu gör ett starkt återtåg in i Göteborg, säger Magnus Härle, trafikchef på Nobina Sverige.
Dubbeldäckare är ett nytt koncept för både Västtrafik och Nobina med stor kapacitet, hög komfort för de resande och klimatanläggning som standard i alla fordon. De nya dubbeldäckarna rymmer nästan 40 procent fler sittande jämfört med en vanlig standardbuss, vilket har stor betydelse för att smidigt kunna öka kapaciteten i kollektivtrafiken.
De nya bussarna ger lägre utsläpp och minskad användning av fossila bränslen. Genom användning av 100 procent biodiesel i form av RME, minskar nettoutsläppen av kväveoxider med hela 50 procent jämfört med dagens nivå.
Trafikstart blir i juni 2011 och avtalstiden löper från 2011 till 2019, med möjlighet till förlängning i två år. Avtalen bygger på kvalitetsutvärdering och kvalitetsbonus vid uppnådd hög kundnöjdhet samt resandeincitament, det vill säga operatörens intäkter baseras delvis på antalet registrerade stämplingar i biljettmaskin.
Grön Express är en expressbusslinje som kommer att köras med 23 dubbeldäckare mellan Kungälv-Göteborg-Mölnlycke och linje 24 är en tätortslinje som körs med 6 boggiebussar.
Grön Express startar på nära 3 miljoner resor per år och linje 24 på cirka 900 000 resor per år, till vilket kommer Nobinas befintliga trafik på Lila Express som nu närmar sig 1,5 miljoner resor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094