23948sdkhjf

Jönköping får stationsvärdar

Som ett led i att fortsatt utveckla stationen i Jönköping till en attraktiv och säker station har Jönköpings kommun tillsammans med Jernhusen, och Jönköpings Länstrafik anställt nya stationsvärdar som ska finnas på plats på stationen.
– Att ge god service och information är en självklar uppgift för stationens värdar, säger Kerstin Oldenburg, förvaltare på Jernhusen. Men det är också viktigt att de kan vara behjälpliga när problem uppstår och snabbt kan åtgärda olika fel.
Jönköpings stationsvärdar har sin första arbetsdag måndag den 7 juni men de har under veckan bekantat sig med stationen och fått utbildning i olika säkerhetsfrågor.
– Vi vill att resenärerna ska känna sig trygga och säkra vid resor till och från Jönköping, säger Leif Svensson, säkerhetschef på Jernhusen. Stationsvärdarnas närvaro bidrar till detta då det förebygger sabotage på stationen.
Roger Nilsson, teknisk direktör på tekniska kontoret i Jönköpings kommun, framhåller att stationsvärdarna för Jönköpings kommun innebär ett lyft för stationsområdet.
- Detta eftersom de kan ge resenärer information om kommunen och verka som goda ambassadörer för Jönköping, säger han.
För länstrafikens del innebär stationsvärdarna en högre servicegrad för sina kunder.
- Det känns tryggt att ha någon att fråga om man känner sig osäker, säger Anne Mårtensson, marknadschef på Länstrafiken. De kan också hjälpa till vid eventuella trafikstörningar och informera om våra bussar och tåg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078