23948sdkhjf

Samres får ny huvudägare

Riskkapitalbolaget PEQ har tillsammans med bolagets ledning ingått avtal om att förvärva majoriteten i Samres AB. De tidigare huvudägarna behåller en minoritetspost och är fortsatt verksamma i bolagets styrelse.
Samres startades 1994 och har specialiserat sig på att organisera färdtjänst, sjukresor och annan anropsstyrd trafik på uppdrag av trafikhuvudmän, främst kommuner och landsting.
- Samres är ett tillväxtföretag som har skapat en helt ny marknad, säger Lars Hagdahl, vice ordförande i PEQ. Det är ett stabilt, lönsamt och välskött företag som levererar mervärde till sina kunder genom att effektivt organisera färdtjänst, sjukresor och annan anropsstyrd trafik. Det är en investering som vi tror mycket på.
PEQ kommer att äga en majoritet i Samres, medan ledningen och de tidigare huvudägarna äger en minoritet. Omsättningen i Samres för 2009 uppgick till 575 miljoner kronor. Bolaget sysselsätter cirka 300 personer på 8 orter i Sverige, Estland och Moldavien.
- Ägarförändringen påverkar inte vår vardag, men med PEQ som huvudägare får vi förutsättningar att utvecklas och växa vidare, samtidigt som PEQ tillförs kompetens, säger Samres vd Björn Falk. Det finns stor potential för våra tjänster.
Samres har sedan starten 1994 organiserat närmare 60 miljoner anropsstyrda resor och har uppdrag för 120 kommuner och 8 regioner/landsting. Det handlar om att ge administrativt stöd för att planera trafiken, att bedriva beställningscentralerna som tar emot samtal och bokar resor, samt att organisera transporterna. För drygt 300 000 svenskar erbjuder färdtjänst och sjukresor möjlighet till ökad rörlighet i vardagen.
- Vår vision är att alla ska kunna komma ut i samhället på ett enkelt, tryggt och säkert sätt samtidigt som resan blir effektiv för skattebetalarna, säger Björn Falk. Den anropsstyrda trafiken blir tillgänglig för fler, i takt med att kollektivtrafiken förändras, i många kommuner täcker den anropsstyrda trafiken redan glesare befolkade områden, medan vanlig trafik med buss och tåg betjänar stomlinjerna.
PEQ är ett svenskt riskkapitalbolag som genom sina fonder investerar i och utvecklar små och medelstora svenska bolag. PEQ investerar huvudsakligen i företag med en bevisad affärsidé och som har goda tillväxtmöjligheter och potential att utvecklas. PEQ:s första fond, PEQ Invest I AB, har tidigare gjort investeringar i 6 portföljbolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078