23948sdkhjf

DFDS namnändrar

DFDS har nu avslutat förhandlingarna med A.P. Møller-Mærsk om köpet av Norfolkline. Köpet innebär att rederiets verksamheter framöver kommer att ske under namnen DFDS Seaways och DFDS Logistics.
DFDS har nu avslutat förhandlingarna med A.P. Møller-Mærsk om köpet av Norfolkline. Därmed utgör DFDS:s skeppsrutter och logistiknätverk nu ett av Europas största havsbaserade transportnätverk.
Köpet innebär att rederiets verksamheter framöver kommer att ske under namnen DFDS Seaways och DFDS Logistics.
Med införlivandet av Norfolkline i DFDS-koncernen blir rederiet ett av Europas största havsbaserade transportnätverk med frakt- och passagerarrutter i Östersjön, Nordsjön, Irländska sjön och Engelska kanalen samt väg- och järnvägstransport i större delen av Europa. Förhandlingarna med A.P. Møller-Mærsk blev färdiga, måndag 12 juli och innebär att DFDS nu sysselsätter omkring 6 000 personer, bedriver verksamhet med 63 skepp och har en årsomsättning på cirka 11 miljarder danska kronor.
DFDS syns i dag under många namn, bland annat som DFDS Tor Line, DFDS Lisco, DFDS Lys Line, DFDS Seaways, Speedcargo, Halléns med flera. Med Norfolkline-utvidgningen ändras namnstrukturen så att DFDS framöver uppträder under de gemensamma marknadsnamnen DFDS Seaways och DFDS Logistics.
DFDS är namnet på koncernen, medan DFDS Seaways innefattar alla passagerarskeppsrutter och fraktskepp samt de tillhörande terminalerna. Det kommer att vara det namn som står på sidan av alla rederiets skepp och som passagerare kommer att möta i alla sammanhang.
DFDS Logistics blir namnet på bolagets väg-, järnvägs- och containerverksamheter. Med namnändringen hoppas DFDS öka synligheten och igenkännandet för kunderna. Namnen kommer dock inte att bytas ut på en gång, utan gradvis i takt med sammanslagningen av de två bolagen.
- Med sammanslagningen av de två bolagen till ett större DFDS får vi ännu bättre möjligheter att utveckla nya och bättre erbjudanden och tjänster till våra kunder – bland annat med fler integrerade transportlösningar och nya tjänster, säger Kim Heiberg, Country Manager hos DFDS Seaways i Sverige och Danmark. Sammanslagningen börjarde den 12 juli, men våra kunder kan fortsatt kontakta oss och boka sina resor och transporter på samma sätt som hittills, hos samma kontaktpersoner och på samma platser som förut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094