23948sdkhjf

Kraftigare sanktioner vid brott mot kör- och vilotider

Den 1 januari 2011 avser regeringen att föra över ansvaret för kontroller av kör- och vilotider i företag från Polisen till Transportstyrelsen. I en framställning den 7 juli 2010 föreslår Transportstyrelsen kraftigare sanktioner än tidigare för överträdelser mot regelverket.
Transportstyrelsen föreslår att regeringen beslutar att överträdelser mot regelverket ska sanktioneras med avgifter i stället för böter.
- Genom att införa den här typen av sanktionsavgifter blir överträdelser mot kör- och vilotidsreglerna ekonomiskt kännbara för företagen, och det blir ekonomiskt ofördelaktigt att sätta konkurrensvillkoren ur spel, förklarar Beatrice Gellerbrant på vägtrafikavdelningen.
Rapporten innehåller också författningsförslag, en redovisning av kontrollmetoden som innebär att Transportstyrelsen väljer ut vilka företag som ska kontrolleras och att dessa sedan sänder in sina uppgifter från färdskrivarna för den period som avses. I de fall uppgifter saknas eller då myndigheten upptäcker överträdelser påförs företaget en sanktionsavgift.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063