23948sdkhjf

Värmlandstrafik avbryter upphandling

Värmlandstrafik har beslutat avbryta upphandlingen av färdtjänst och patientresor och inleda en ny upphandling under augusti.
Värmlandstrafik meddelar att man återkommer med information avseende den kommande upphandlingen efter semestern.
Enligt anbudsförfrågan skulle kontrakten enligt upphandlingen, börja löpa den 1 juli 2010. Till följd av pågående överprövning har detta inte varit möjligt.
Värmlandstrafik förklarar att utgången av överprövningen vidare får anses oviss och Värmlandstrafik har av förbiseende inte noterat att utvärderingsmodellen redovisats som det ekonomiskt mest fördelaktiga trots att lägst pris utvärderats. Sammantaget föreligger skäl för att avbryta och göra om upphandlingen. Beslutet innebär således att upphandlingen avbryts och kommer att göras om för samtliga körområden.
I ett brev till samtliga anbudsgivare i den aktuella upphandlingen förklarar Lars Bull och Torbjörn Danielsson, båda Värmlandstrafiken, att den företagna upphandlngen genom stora principiella förändringar har väckt många frågor och lett till en omfattande diskussion mellan Värmlandstrafik och branschen, det vill säga trafikoperatörerna.
Den första överprövningen gällde just dessa principiella förändringar och gjordes innan anbudstiden löpte ut. Provningen visade att förändringarna ligger inom ramen för lagstiftningen.
Den andra överprövningen, som startade efter tilldelningsbeslutet, behandlar formalia i förfrågningsunderlag och process och pågår fortfarande. Även den andra överprövningen har lett till omfattande skriftväxling och diskussioner mellan Värmlandstrafik och branschen.
Sammantaget bedömer Lars Bull och Torbjörn Danielsson att diskussionerna har varit konstruktiva och till nytta för bägge parter och kommer att innebära en väsentligt ökad tydlighet i kommande upphandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062