23948sdkhjf

Solaris till ytterligare två länder

Busstillverkaren Solaris Bus & Coach fortsätter med sin expansion genom att få beställningar från två nya marknader; Spanien och Bulgarien.
För första gången i bolagets historia kommer operatörer att använda busssar i Spanien och Bulgarien. Det innebär att Solaris finns representerat i 22 länder.
Det är den spanska Girona-baserade bussoperatören Municipals del Girones S.A. som är den första spanska bussoperatören i Spanien som väljer Solaris bussar. Den katalanska bussoperatören har beställt en Alpino 8.6 låggolv midibuss, som kommer att levereras under hösten 2010.
Förra året bildade Solaris bolaget Solaris Bus Ibérica S.A. i Madrid för sin verksamhet på Iberiska Halvön. Solaris finns sedan tidigare i Portugal med en Trollino 12 som trafikerar trådbuslinjenätet i Coimbra.
Under de kommande månaderna kommer trådbussflottan i Bulgariens huvudstad Sofia att utökas med 30 nya Solaris Trollino 12. Trådbussarna kommer att levereras av Solaris Bus & Coach till Sofia Electrotransport EAD. Det är de första trådbussarna med låggolventré i Sofia.
Fordonen tillverkas av Solaris via sin tjeckiska partner Skoda Electric. Leverans kommer att ske under första kvartalet 2011.
Trådbussbeställningen är den första beställningen till Bulgarien någonsin för Solaris. Sedan lanseringen för nio år sedan har mer än 400 Solaris trådbussar byggts för kunder i 14 europeiska länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113