23948sdkhjf

Bombardier får kinesisk stororder

Bombardier Sifang (Qingdao) Transportation Ltd (BST), har fått en order på ytterligare 40 höghastighetståg av modellen CRH1 från det kinesiska ministeriet för järnvägar (MOR).
Ordern värderas till omkring 591 miljoner euro, varav Bombardiers andel motsvarar omkring 289 miljoner euro. BST är ett joint venture mellan Bombardier och CSR Sifang Rolling Stock Co., Ltd.
Varje tågset består av 8 vagnar som kan transportera 604 passagerare med en maxhastighet på 250 km per timme. Leveransen påbörjas i september 2010 och ska vara färdig i slutet av maj 2011. I och med denna order har nu totalt 1280 CRH1-vagnar beställts av Bombardier Sifang i Kina.
Detta är den största enskilda kinesiska ordern av passagerartåg som har lagts vid ett och samma tillfälle, ordern bekräftar framgångarna för CRH1-tågen – som är en del av Bombardiers familj av höghastighetståg, Bombardier Zefiro. De nya CRH1-tågen har flera nya egenskaper bland annat en särskild VIP-vagn med förstaklassinredning.
- För Bombardier i Sverige är denna order ytterligare en framgång eftersom modellen CRH1 är baserad på det svenska Regina tåget, som vi har i trafik sedan 10 år i Sverige och Norge med cirka 400 vagnar levererade eller i beställning, säger Klas Wåhlberg, vd i Bombardier i Sverige. Ett bra exempel på hur en i grunden svensk konstruktion kan bli en framgångsrik exportprodukt, med teknologiöverföring och vidareutveckling för lokal marknadsanpassning. Den kinesiska marknaden är av största vikt för oss i Sverige dels för fordon och service, men främst för driv- och styrsystem samt signal- och säkerhetsanläggningar där Bombardier Transportations globala kompetenscentra för forskning och utveckling ligger i Västerås och i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063