23948sdkhjf

Säkrare hållplatser i Nynäshamn

Ett varningssystem vid busshållplatser ska öka säkerheten för skolbarnen i Nynäshamns kommun. När barnen närmar sig hållplatsen tänds en blinkande varningslampa som gör bilisterna uppmärksamma på att barn väntar på bussen intill vägen.
- Huvudsyftet med varningssystemet är att få bilisterna att sänka hastigheten vid busshållplatserna, säger Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn.
I samband med skolstarten installeras varningslampor vid 15 busshållplatser i Nynäshamns kommun. Skolbarnen förses med en liten sändare som de enkelt bär med sig i skolväskan. När barnen är 25 meterfrån busshållplatsen aktiveras lampan som börjar blinka. Varningssignalen ska få bilisterna att sänka hastigheten samtidigt som busschauffören uppmärksammas på att barn står vid busshållplatsen i mörkret.
- Många skolbarn väntar vid busshållplatser i landsbygden, säger Anna Ljungdell. Det är viktigt att vi får ner hastigheterna så barnen kan känna sig trygga. Åtgärden är en av många satsningar som Nynäshamns kommun gör för att öka trafiksäkerheten.
Nynäshamns kommun satsar sen tidigare bland annat på säkra skolvägar som syftar till att minska trafiken kring skolorna och i vintras sattes reflexsnurror upp vid hundra busshållplatser i kommunen. När bussen närmar sig snurrar resenären vid hållplatsen på reflexsnurran så busschauffören i god tid hinner se den som står i mörkret och som vill stiga på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062