23948sdkhjf

Förenkling för SL-studenter

Sedan 1 augusti erbjuds studenterna i Stockholms län att köpa studentbiljett med valfritt startdatum. Dessutom kan de välja mellan 30 och 90 dagars giltighetstid.
Många önskemål om färdmedel med ökad flexibilitet har inkommit till SL, som därför är säkra på att förändringen kommer att uppskattas. Att en förlustgaranti ingår i köpet tror SL gör det ännu enklare att sälja in de nya studentbiljetterna.

Sedan hösten 2007 har studenter vid universitet och högskola kunnat köpa studentbiljetter. Från och med nu är dock studentbiljetterna inte är terminsbundna utan ersätts av studentbiljetter giltiga 30 eller 90 dagar och med flexibelt startdatum.

En annan nyhet är också att studentbiljetten (både för 30 och 90 dagar) går att köpa hos alla ombud och alla bemannade pendeltågsstationer, i SL-Access-automaterna på tunnelbane- och pendeltågsstationer och på SL Center. 90 dagarsbiljetten kan man dessutom köpa via e-handel på sl.se.

Den som vill koppla en förlustgaranti till sitt kort ska registrera kortet på Mitt SL-konto på sl.se. Förloras kortet går det då att få ett nytt med samma innehåll.

För att få resa på studentbiljett ska man fortfarande studera minst 75 procent. Vid resa ska studentlegitimation och vanlig legitimation alltid kunna uppvisas. Den som klarar kraven kan köpa en 30-dagarsbiljett för 490 kronor eller en 90-dagarsbiljett för 1 350 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.484