23948sdkhjf

Risk för kö på E22

Nu blir det vägrenar på E22 mellan Gårdstånga och Hurva. Under byggtiden blir det stökigt, men sen höjs hastigheten till 110 km/h, lovar Trafikverket.
Genom att bygga vägrenar förvandlas vägsträckan till motorväg och hastigheten kan höjas till 110 kilometer i timmen. Trafikverket använder mittremsan och vägkanterna för att få plats med vägrenar. Arbetet beräknas pågå till december. Hastigheten sänks längs med hela sträckan till 50 kilometer i timmen dagtid och 70 kilometer i timmen övrig tid. Trafiken kommer att kunna ta sig förbi under byggtiden men det är risk för köer och förseningar.

– Det kommer att vara många arbetsfordon utmed vägen så trafikanter får räkna med trafikstörningar. Vi ber dig att köra extra försiktigt förbi arbetsplatsen, säger Kitty Linnberger , projektledare på Trafikverket.

Fler vägarbeten på E22 mellan Malmö–Kristianstad
* Ny beläggning ska läggas mellan trafikplats Norrehe och Hörby. En bro ska renoveras och nya mitträcken sätts upp. Arbetet pågår 9 augusti-17 september. Dagtid kommer ett körfält vara helt avstängt och istället leds trafiken via Fulltofta norr om Hörby. Under större delen av arbetet kommer vägen att vara helt öppen nattetid.
* Den 3 september startar utbyggnaden av E22 till motorväg mellan Hurva och Rolsberga respektive Hörby Norra och Linderöd. De arbetena beräknas pågå i 2,5 år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063