23948sdkhjf

Gratistur på Botniabanan

Söndagen den 29 augusti inviger Norrtåg i samarbete med SJ och Deutsche Bahn Botniabanan mellan Umeå och Örnsköldsvik. De första passagerarna får chansen att resa gratis.
– Ta chansen och åk gratis på den nybyggda Botniabanan innan den kommersiella trafiken startar, säger Michael Almenäs , vd för Botniatåg som kör Norrtåg i samarbete med SJ och Deutsche Bahn.

Den 10 augusti släpper Norrtåg i samarbete med SJ och DB Bahn gratisbiljetterna till invigningen den 29 augusti då allmänheten erbjuds att provåka den nya Botniabanan. Ett tåg kommer att gå mellan Umeå-Hörnefors-Nordmaling-Husum-Örnsköldsvik hela dagen.

Med Norrtåg inleds en ny epok i den Norrländska järnvägsepoken. Nu blir det möjligt att åka tåg inom de fyra nordligaste länen med bra anknytning söder ut. Snart blir det möjligt att åka tåg mellan Östersund och Umeå eller efter kusten ner mot Sundsvall. Det är många decennier sedan något liknande var möjligt. Botniabanan gör resandet snabbare och de nya tågsätten gör resan bekvämare än förr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094