23948sdkhjf

Lyft för Skånestationer

Stationerna i Påarp, Mörarp och Bjuv kommer att rustas upp för att göra tågresandet bekvämare. Samtidigt byts två växlar och signalsystemet i Bjuv, för att göra tågtrafiken mer effektiv.
Arbetena sätter igång den 9 augusti och håller på till mitten av oktober. Under byggtiden kan det vara rörigt på plattformen och bli störningar i trafiken. Tågtrafiken kommer att påverkas, med inställd trafik vissa tider. Tågen kan under byggtiden gå från andra spår än normalt. Samtidigt görs i Ättekulla förberedelser för ett nytt mötesspår som preliminärt byggs under 2011.

– Återigen blir det ett intensivt arbete som påverkar såväl resenärer som godstrafiken i viss mån negativt under själva byggtiden. Men vi hoppas att alla har förståelse för detta och ser att det i slutändan leder till förbättringar, säger projektledare Pernilla Merkenius , Trafikverket.

FAKTA/Projekt 50-11
Projektet att bygga om plattformar och stationer på 50 platser till 2011 är ett samarbete mellan Trafikverket, Skånetrafiken och Region Skåne. Eftersom det inte får plats fler tåg på spåren innan järnvägen byggts ut ytterligare, är en lösning att tills vidare förlänga plattformarna så att längre tåg med fler sittplatser kan stanna. Samtidigt monteras ny utrustning på plattformarna och tillgängligheten för resenärerna förbättras.

Projektet kommer också att byta ett 40-tal växlar, bygga mötesspår och anpassa signalsystem på 20 stationer i Skåne. Detta görs inom ramen för Kraftsamling Öresund, som är ett samarbete för att minska förseningarna i tågtrafiken med 25 procent till december 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063