23948sdkhjf

Dyr snö för SL

Den stränga kylan och de stora snömängderna under februari har inneburit en merkostnad för SL på cirka 110 miljoner kronor utöver budget. Det visar SL:s delårsbokslut för perioden januari-juni 2010.
Årets delårsbokslut påverkas bland annat av höga kostnader för snöröjning, el och värme under den stränga kylan, samt den kompensation till resenärerna som gavs i form av reducerat biljettpris under våren. Totalt innebär detta en negativ resultatpåverkan om cirka 160 miljoner kronor under helåret 2010. Landstingsfullmäktige har dock beslutat att skjuta till 50 miljoner kronor för att delvis täcka SL:s merkostnader till följd av vinterns snö och kyla.

– Det var i slutet av februari som vi fick stora problem med snö, is och låga temperaturer. Många av våra resenärer drabbades av förseningar och inställda avgångar. Vi är glada att vi har kunnat erbjuda våra resenärer en kompensation för de bekymmer som det vållat, även om det också medfört extra kostnader, säger SL:s vd Göran Gunnarsson .

SL räknar totalt med ett resultat på minus 154 miljoner kronor för helåret 2010. Utöver kostnaderna för vinterns snöproblem, tillkommer kostnader för bland annat tillgänglighetsförbättringar, hållplatsinformation och trygghetsskapande åtgärder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062